Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

η εαρινη συναξις των αγροφυλακων


επιτελους βρηκα χρονο να γραπσω για αυτη την ταινια, ειναι απο τις αγαπημενες μου.. μπορει να μην ξενυχτησα ολη τη χρονια για διαβασμα, αλλα οταν εβαλε η τηλεοραση αυτη την ταινια εκατσα και την ειδα και κοιμηθηκα στις 2.30 το βραδυ!

το χωριο Θολοποταμι, ζητει απεγνωσμενα αγροφυλακα, καθως ο προηγουμενος πεθανε εν ωρα υπηρεσιας.. οι Θολοποταμιτες ομως ειναι πονηροι, και ολοι τους φοβουνται, οποτε μολις δινεται μπονους σε οποιον παει εκει, εχουμε 4 εθελοντες.. ο ενας μετα τον αλλο γινονται χωροφυλακες στο Θολοποταμι, οπου ερχονται αντιμετωποι με τους Θολοποταμιτες και τις Θολοποταμιτισσες. Ο καθενας με τα δικα του παθη και αδυναμιες, ο ενας με το σκυλο του, ο αλλος με την τραπουλα του, και ο τελευταιος με τα δυναμιτακια του, αντιπροσωπουν τις εποχες του χρονου. και εμεις ειμαστε σε θεση να απολαυσουμε το μεγαλειο της φυσης της Χιου (ποσο πανυπεροχες ειναι οι εικονες με το λιβαδι γεματο κοκκινες τουλιπες!), αλλα και της γυναικειας φυσης..

Φυση, ερωτας, και λεπτο χιουμορ.. κατω απο τη μουσικη του Βιβαλντι.. Πανυπεροχο! Αν βρειτε την ταινια, καλη απολαυση, αν οχι υπομονη, καθε τοσο τη βαζει η ΕΤ1..

Υ/Γ: ξεχασα να πω, η σκηνοθεσια ειναι του Δημου Αβδελιωδη..

Δεν υπάρχουν σχόλια: